Zorggroepen

Ketenzorg voor zorggroepen in de eerste lijn: inzicht in informatie en prestatie

MediPC helpt u bij het verkrijgen van inzicht in indicatoren die voor de ketenzorg belangrijk zijn. Hierdoor ziet u per kwartaal hoe de praktijk het afgelopen kwartaal heeft gescoord maar ook krijgt u inzicht in welke indicatoren ontbreken bij bepaalde patiënten.

Dit doen we door samenwerking met softwareleveranciers in ketenzorgondersteuning voor zorggroepen in de eerste lijn (denk hierbij aan VIPLive van  Calculus en Coordinate Vital Health).
Uitgangspunt hierbij is dat de informatie van de bestaande huisartssystemen zoveel mogelijk gebruikt kan worden in het zorggroep softwarepakket.
Zo krijgen huisarts en praktijkondersteuner (POH) inzicht in belangrijke zorgindicatoren voor de ketenzorg. De praktijk ziet per kwartaal hoe zij op deze zorgindicatoren (proces en uitkomst niveau) heeft gepresteerd. Ook verschaft het inzicht in welke indicatoren bij patiënten nog niet zijn geregistreerd. Op die manier kunnen passende maatregelen genomen worden die de zorg ten goede komen.
MediPC werkt momenteel nauw samen met Rijn en Duin volgens deze ketenzorg werkwijze. Hierbij ondersteunen wij de dienstverlening voor de ketens: Diabetes Mellitus, COPD en Astma, CVRM primair en CVRM secundair. Medewerkers van MediPC maken integraal deel uit van het team van Rijn en Duin Daarnaast vormt zij samen met WSV Support een deel van de uitvoerende taken van Stichting Caliber.


Wilt u meer informatie over onze ondersteuning bij Zorggroepen? Bel ons op 088-0185900 of stuur ons een email via het contact formulier.