Brother

Brother werd meer dan 100 jaar geleden opgericht in Nagoya, Japan, en heeft een rijke historie in Europa. De eerste Europese basis van het bedrijf werd in 1958 gevestigd in Ierland, in een tijd waarin Brother alles maakte van naaimachines tot motorfietsen.

Na de overname van de naaimachinefabriek Jones in 1968 werd Manchester uiteindelijk de thuisbasis van Brother in Europa. De fabriek werd al snel omgebouwd voor de productie van breimachines en schrijfmachines. Tot 2012 werden schrijfmachines geproduceerd in de fabriek in Ruabon, Wales. Heden ten dage is op deze locatie een zeer geavanceerd recycling centrum van Brother gevestigd.

In de meer dan 50 jaar die Brother actief is in Europa zijn er verschillende belangrijke innovaties geïntroduceerd, variërend van de eerste snelle dot-matrixprinter ter wereld in 1971 tot de kleinste mobiele printer in 2004. Brother is inmiddels gevestigd in meer dan 20 Europese landen en richt zich nu vooral op de productie van professionele kantoormachines en oplossingen voor de zakelijke markt.